2014-11-05 Schitterende beelden Weert 600 jaar stad

 Burgemeester trots op eerste fotoboeken Weert 600 jaar stad
 

Schitterende beelden Weert 600 jaar stad


Woensdag 5 november ontving burgemeester Jos Heijmans van Weert uit handen van Jac Steevens, voorzitter van Fotogroep Weert de eerste fotoboeken over Weert 600 jaar stad. Als dankbetuiging kreeg de burgemeester bovendien een persoonlijk portret in middeleeuwse stijl, gemaakt tijdens de akteondertekening op 11 mei. De fotoboeken ‘In Beeld: Weert Historisch weekend’ én ‘In Beeld: Weert Paardenstad’ zijn samengesteld door Fotogroep Weert en geven een prachtige terugblik op de verjaardag van Weert 600 jaar stad en drie unieke paardenevenementen.
De boeken zijn uitgegeven door Bullseye Publishing te Weert.

Mede door de inzet en de betrokkenheid van vele Weerter burgers, Weerter verenigingen, vrijwilligers, instanties etc. kon Fotogroep Weert mooie en bijzondere momenten van het jubileumjaar Weert 600 jaar stad vastleggen op de gevoelige plaat. Uit de grote berg schitterende foto’s is een selectie gemaakt die de herinnering aan Weert 600 jaar stad levendig houdt. De Fotogroep heeft de boeken ontworpen en uitgegeven in samenwerking met Bullseye Publishing. De fotoboeken met 150 pagina’s aan verrassend fotomateriaal kosten elk €24,95 en zijn te bestellen op www.bullseyeshop.nl, bij Foto Weert en de plaatselijke boekhandel.
 
Tevens organiseert Fotogroep Weert in samenwerking met het Erfgoedcluster Weert vanaf 22 februari 2015 de foto-expositie ‘600 jaar Weert, een terugblik door Fotogroep Weert’ in De Tiendschuur. De expositie is twee maanden te bezichtigen en wordt mede bekostigd met de opbrengst van de fotoboeken ‘In Beeld’.
In het fotoboek ‘In beeld: Weert Historisch weekend’ krijgt u een complete terugblik op de officiële viering van de verjaardag van Weert 600 jaar stad op 10 en 11 mei 2014. Prachtige foto’s van de hoogmis, de Krönungsmesse in de St. Martinuskerk en de ondertekening van de Akte 1414 op het bordes van het Jacob van Horne Museum wisselen elkaar af met fascinerende beelden van de Middeleeuwse markt, het middeleeuws kampement en de historische optocht.

Het fotoboek ‘In beeld: Weert Paardenstad’ is een aanrader voor paardenliefhebbers. Kijkend door de ogen van de leden van Fotogroep Weert passeren drie unieke in 2014 gehouden paardenevenementen de revue. Bijzondere foto’s geven u een kijkje voor en achter de schermen van de viering 450 jaar Weerter Paardenmarkt, het bijbehorende showprogramma, de koetsentocht van Stramproy naar Weert en de paardenpolowedstrijden. 

Newsletter

Subscribe to our newsletter

Bullseye Publishing BLOG

Alle achtergrond informatie. Volg ons BLOG:   

Guestbook

No guestbook messages.
New message
© 2013 - 2017 Bullseye Publishing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
This website uses cookies. Accept More information